17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Kuřecí stehenní řízky s tuřínem a batáty

Název Množství a jednotka
kuřecí stehenní řízky 600 g
batáty 600 g
tuřín 2 ks
smetana ke šlehání 2 ks
velká cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme a opepříme. Batáty, tuřín a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka a tuřín a batáty na cca půlcentimetrové plátky. Pekáč vymažeme lehce máslem, dno poklademe kolečky cibule, na cibuli položíme kuřecí řízky (nenaklepáváme), na maso vrstvíme batáty a tuřín, každou vrstvu mírně posolíme a opepříme. Na vše nalijeme dvě šlehačky, přikryjeme poklicí a pečeme doměkka asi hodinu. Krátce před dopečením pekáč odkryjeme a deset minut dopečeme bez poklice.

Tip:
Místo batátů můžeme dát úplně v klidu brambory, postup je stejný. A maso můžeme použít krůtí (prso nakrájené na silnější plátky) nebo třeba vepřové kotlety.



 


RECEPTY

Sekaná pečeně plněná vejci

Postup: Nejprve si uvaříme 3 vejce natvrdo. Mleté maso promícháme se zbylými 2 vejci,... zobrazit recept

RECEPTY

Dhal - Indická čočka

Postup: Červenou čočku zalijeme studenou vodou a uvaříme téměř doměkka. Rajčata... zobrazit recept

RECEPTY

Ukrajinský boršč

Postup: Hovězí maso nakrájíme na kostky a orestujeme na sádle na cibuli. Zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubny na smetaně

Postup: Kedlubny bez slupky nakrájíme na malé kostičky a dáme je vařit do osolené vody... zobrazit recept

RECEPTY

Zázvorový čaj s citrónem

Postup: Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, bio citróny omyjeme, nakrájíme i s... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

BUFFALO restaurant a bar

Vážení a milí hosté,Srdečně Vás vítáme v nově otevřené restauraci BUFFALO v...